Sateenkaarisanomat-logo

Rakkaus on Amman sanoma

Äiti Amma on suuri sielu, pyhimys, henkinen opettaja, hyväntekijä ja rakkauden lähettiläs. Hän ei vain puhu rakkaudesta, vaan hän toimii.

Hän on sulkenut rakastavaan syleilyynsä jo noin 26 miljoonaa ihmistä eri puolilla maailmaa. Amman syliin jonottavat kaikki, ihonväriin tai uskonnon lajiin katsomatta, köyhät ja rikkaat, sairaat ja terveet, murheelliset ja onnelliset, elämän tietään etsivät. Kaikki haluavat rakkautta ja hyväksyntää, lohdutusta ja myötätuntoa.

Sitä kaikkea Amma jakaa ihmisille, kullekin henkilökohtaisella tavalla, sillä kenenkään murheet eivät ole hänelle merkityksettömiä.

Amma sanoo, että valtaosa kärsimyksistämme ja sairauksistamme johtuu rakkauden puutteesta. Meidän on opittava rakastamaan ja olemaan myötätuntoisia toisiamme kohtaan, sillä rakkaus on onnellisen elämän perusta.

Se on niin yksinkertaista ja niin vaikeaa. On vaikeaa olla täysin ja pyyteettömän rakastava tänä itsekkyyden ja ahneuden aikana. Mutta äiti Amma on tullut tuomaan meille esimerkin siitä, kuinka oppia antamaan, auttamaan ja palvelemaan vähempiosaisia. Ja kuinka oppia rakastamaan – pyyteettömästi ja ilman ehtoja.

Amman lukemattomia hyväntekeväisyysprojekteja on käsittämätön määrä. Hän ruokkii, vaatettaa ja rahoittaa ihmisiä, rakentaa koteja, kouluja, sairaaloita ja turvakoteja. Köyhän, kouluja käymättömän, eteläintialaisen kalastajaperheen tyttären tie on uskomaton tarina ja suoranainen ihme. Hän on muuttanut miljoonien ihmisten elämää.

Eikä hän aio lopettaa. Hän sanoo tulleensa tuomaan rakkautta eikä hän aio levätä. Ihmisten onni on hänen leponsa. Niin kauan kuin hänen kätensä nousevat, niin kauan hän halaa ja siunaa ihmisiä.

Voiko meillä olla suurempaa rakkauden sanansaattajaa? Ja me suomalaiset saamme olla onnellisia ja kiitollisia, kun Amma saapuu taas syksyllä Suomeen, ainoana maana Pohjoismaista Euroopan kiertueellaan – ja meillä kaikilla on mahdollisuus päästä tämän suuren sielun rakastavaan syleilyyn.

Arja-Liisa Landén

Äiti Amma

Äiti Amma vierailee Suomessa to-pe 25.-26. lokakuuta 2007. Tilaisuus on Espoon Tapiolassa Länsiauto-areenalla (Urheilupuistontie 3). Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lisätietoja www.amma.fi.

 

Sateenkaarisanomat 2/2007 (nro 19)