Sateenkaarisanomat-logo

Tunnemmeko ohjaajan?

Me ihmiset emme aina ymmärrä toisiamme. Vaikka toimimme samoinkin, voivat vaikuttimemme olla erilaiset. Ihmiselämän palapeli on mielenkiintoinen kaleidoskooppikuva. Kun vähän elämänpyörää kääntää, niin meistä muodostuu taas uudenlainen kuva. Mikä sitten loksauttelee palaset juuri omille paikoilleen? Mikä saa aikaan toisessa Äiti Teresan toisessa Hitlerin - geenit vai syntyperä, koulutus vai kulttuuriympäristö. Toimimmeko toinen toistemme karman toteuttajina? Mikä meitä ohjaa?

Emme aina ymmärrä edes omia valintojamme. Sanotaan, että ihmisellä on maanpäällisessä elämässään vapaa tahto, mutta kuinka vapaa se on?

Kun meillä on näkemys elämästä ja pyrkimys jonnekin, auttaa sen saavuttamisessa ymmärrys itsestämme - mikä meidän sisältömme on ihmisenä? Sen selvittämiseen löytyy apuvälineitä tämänkin lehden sivuilta kurssien ja luentojen muodossa.

Turun Henkisen Keskuksen Sateenkaaripäivillä pohdimme ihmisen ohjausta ja teema jatkuu torstai-illoissa, katso Turun Henkisen Keskuksen ohjelma.

Pohtimisen ja tiedostamisen tarve ja pyrkimys on on synnyttänyt paikkoja, joissa ihmiset voivat kokoontua ammentamaan tietoa tai jakamaan kokemuksia ja läsnäoloa. Yksi tällainen paikka on Myllyojan talo Turun Maariassa. Talon sydämellinen emäntä Marja-Liisa Haapa-Aho on jo vuosia avannut kotinsa ovet erilaisille ryhmille kokoontua. Tänä syksynä Marja-Liisa täyttää 70v.

Kiitokset Marja-Liisalle yhteistyöstä ja onnentoivotukset syntymäpäivän ja henkisen kasvun työn johdosta

Synttäreillä tavataan...

t. Ulla

Ulla Oksanen

Sateenkaarisanomat 2/2010 (nro 25)