Sateenkaarisanomat-logo

Pistoja

Konsan perinne- ja kulttuuriyhdistys järjestää tämän syksyn ja tulevan kevään kuluessa erilaisia perinne- ja taidekäsityökursseja, sekä elvyttää yhteisössään henkiin säännöllisesti kokoontuvan “ompeluseuran”.

Toiminta alkaa 25. syyskuuta kalevalahenkisellä käsityöpajalla. Seitsemän kertaa kokoontuvan pajan aikana tutustutaan kuvien avulla muinaissuomalaisten korulöytöjen muotokieleen ja ornamentiikkaan. Lisäksi tutkitaan perinteisten, kansanomaisten kirjottujen peitteiden kuvioaiheita ja peitoissa käytettyjä pistoja. Näitä muinaistarustostamme nousevia eläin- ja kasviaiheita sekä symbolimerkkejä soveltaen suunnitellaan ja valmistetaan omaan sisustukseen sopiva koriste- tai lattiatyyny. Toteutus voi olla kauttaaltaan perinteinen (esim. villalangoin villakangaspohjalle ommeltu kuviointi) tai vapaasti perinteitä ja uutta/kierrätettävää yhdistävä. Työpaja on tarkoitettu kaikille kirjonnasta kiinnostuneille. Pajan lopuksi pidetään näyttely.

Säännöllisesti 2-3 kertaa kuussa kokoontuva “ompeluseura Ristipisto” aloittaa toimintansa marraskuulla. Mukavassa seurassa jatketaan käsityötekniikoihin tutustumista ja valmistetaan niitä soveltaen erilaisia käyttötuotteita ja taideteoksia. Lisäksi järjestetään alustuksia, teemailtoja, näyttelyitä ja näyttelykäyntejä.

Pirjo Hongell

KALEVALA-AIHEINEN KÄSITYÖPAJA 21 t
Tiistaisin klo 18-21. Suunnitellaan ja valmistetaan kirjoen oma koristetyyny. Ti 25.9. / 2.10. Työhuone, Virusmäentie 65 I, Turku. Ti 9.10. / 16.10. / 23.10. / 30.10. / 6.11. Konsan Kartano, Virusmäentie 9, Turku. Hinta 85 € (sis. alv:n). Tied. ja ilm. Pirjo Hongell, TaM, gsm 050 590 1519, pjo.hon (ÄT) elisanet.fi

 

Sateenkaarisanomat 2/2007 (nro 19)