Sateenkaarisanomat-logo

Näkymätön maailma – ja mitä me uskomme

”Minä kun en usko, ennen kuin itse näen.” Näinhän usein kuulemme sanottavan.

Ihminen tekee havaintoja aistiensa avulla ja muodostaa siten kuvan omasta maailmastaan. Mutta mitä kuuro ei kuule, eikä sokea näe, hänen on uskottava muitten kertomana.

Mitä kaikkea tämä maailmankaikkeus sisältääkään. Onko aistiemme tavoitettavissa vain jäävuoren huippu ja suurin osa olevaisesta jää aavistelujen varaan. Mitä kertoo ”kuudes aisti”?

Ihminen on kautta aikojen halunnut selvittää näkymätöntä. Tieteen eri haarat ovat tutkineet monia mysteerejä. Ymmärrämme jo sähköisiä ja magneettisia ilmiöitä, radioaaltoja ym., vaikka ne eivät ole silmin nähtävissä. Paljon on kuitenkin selvittämättä. Homeopatiankaan vaikutusmekanismia ei pystytä tieteellisesti selittämään ja kuitenkin ilmiö on olemassa. Paranemisia tapahtuu niin paljon, että kysymys ei voi olla sattumasta eikä uskolla paranemisesta, koska eläimetkin saavat apua. Muidenkin tieteellisesti selvittämättömien parannusmenetelmien kirjo kasvaa jatkuvasti. Näkymätön energia virtaa ja näkymättömät oppaat ja enkelit avustavat hoidoissa. On kokemuksia vaaratilanteista, joissa enkeli on varjellut tai pelastanut. Jo Raamattu kertoo enkeleistä viestin tuojina ja opastajina.

Monet meistä kokevat hädän hetkellä saamansa avun tulleen näkymättömästä lähteestä. Jotkut ovat aisteiltaan herkempiä ja näkevät, kuulevat tai tuntevat auttajansa läsnäolon. Itse en näe auttajiani, mutta tunnen saavani apua, kun sitä tarvitsen.

Jos haluamme tietoa vieraista maista, emmekä pysty matkustelemaan, voimme lukea matkakertomuksia ja ammentaa muiden kokemuksista. Nyt Sinulla on tilaisuus lähteä nojatuolimatkalle näkymättömään maailmaan Sateenkaaripäivillä, jossa keskitytään näkymättömiin auttajiin. Siellä mm. Tiina Lindholm ja Kirsi Gren opastavat aktiiviseen yhteydenottoon auttajiimme, kun se nykyajan ihmisillä usein on unohtunut. (Katso Konsan Kartanon tapahtumakalenteri)

Näkymätön on usein epäuskottavaa, jos ei ole todisteita sen olemassaolosta. Kun sähköttäjä lähettää viestin johonkin kohteeseen, hän voi olla aivan varma, että siellä on joku, vasta kun vastaus saapuu ...

Turun Henkisen Keskuksen torstai-illoissa jatketaan vielä samasta aiheesta. Jukka Hirvonsalo opastaa yhteydenpidossa henki- ja hengenmaailmaan. Tarja Kakko kertoo enkelitutkimuksesta uskontotieteilijän näkökulmasta. Katso Turun Henkisen Keskuksen ohjelma.

Toisenlaiseen näkymättömään maailmaan, omaan sisimpäämme, johdatellaan Ylar Lindepuun Karman-muuntamismeditaatiossa ja Tuula Ulkuniemen artikkelissa Meditaatio – hiljaisuuden lähde.

Antoisia tutkimusmatkoja ja lämpimiä yhteydenottoja näkymättömään

t. Ulla

 

Sateenkaarisanomat 2/2008 (nro 21)