Sateenkaarisanomat-logo

Sisäisen lapsen matkassa

Miltä tuntuisi olla jälleen hetken lapsi? Johanna Tiaisen meditatiivinen ”Johdatettu sisäinen matka” vie kehyskertomuksen kautta mielikuvien maailmaan, jossa matkaaja voi nähdä itsensä jälleen pikkuisena. Matkaan uppoaa täysin mukaan, ja vaikka se kestää puolisen tuntia, on siihen kuluvaa aikaa vaikea arvioida.

Olen kokenut matkan kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla näin uusia asioita. Koin hauskaksi saada vaihtaa roolia ja nähdä itseni hetken taas lapsena. Uskon, että monelle aikuiselle voi olla inspiroivaa päästä takaisin lapsuuden ihmemaailmaan pieneksi hetkeksi. Sisäinen lapsi kantaa usein mukanaan niitä tunteita ja ajatuksia, jotka olemme ehkä sivuuttaneet joissain elämämme vaiheissa.

Mielikuvamatka puhuttelee symbolien kautta ja sen kautta voi oppia esimerkiksi tunnistamaan omia pelkojaan ja muuntamaan nämä omaksi voimavarakseen. Matkan symbolien avulla olen tajunnut omasta sisäisestä maailmastani paljon ja nähnyt myös, miten kuvat ovat muuttuneet. Matka kuvaa yleensä sen hetkistä tilannetta, joka voi muuttua piankin. Tämän vuoksi matka on joka kerta erilainen. Esimerkiksi "Talo", eräs matkan pysähdyspisteistä, on yksinkertainen, mutta hyvin avaava mielikuva, joka symbolisoi minua itseäni.

Ensimmäisellä sisäisellä matkalla taloni oli punainen mummonmökki, hieman pimeä ja autio. Toisella matkalla se oli valkoinen prinsessalinna, joka oli täynnä pieniä eläinystäviä. Huomasin selvästi jotain tapahtuneen sisälläni matkojen välissä. Pystyin sijoittamaan oman elämäni muutokset matkojen symboliikkaan. Sisäinen maailmani on mitä ilmeisimmin saanut lisäväriä ja vauhdikkuutta syksyn tunnelmista. Johdatettu sisäinen matka toimii monella tasolla, oli sitten kyse syväluotaavasta itsepohdiskelusta tai vain ihanasta rentoutumishetkestä.

Johannan luokse on helppo tulla. Hänen olemuksessaan on jotain seesteisen rauhoittavaa. Johannan kertomuksen mukaan yliluonnollinen maailma on ollut aina osa hänen elämäänsä. Kiinnostus henkisiin asioihin ei ole Johannan tapauksessa herännyt yhdessä yössä, vaan kulkenut tietyllä tapaa mukana läpi elämän. Halu ihmisten auttamiseen on tullut luonnostaan ajan myötä.

Anna Poikkimäki

Johanna [kuvassa] asuu tällä hetkellä Ruotsissa, mutta vierailee Turussa Konsan Kartanossa Turun Luontaishoitolan tiloissa noin kerran kuukaudessa. Katso Konsan Kartanon tapahtumat 1.2., 21.3. sekä 16.5., www.konsankartano.fi.

Johanna Tiainen

Typoja ja asettelua muutettu, jutun kannalta toimimaton linkki poistettu. - admin

Sateenkaarisanomat 1/2009 (nro 22)