Sateenkaarisanomat-logo

Ayurveda
– terveen elämän tiede

Perinteisen Intialaisen lääketieteen hoidot

Tämä oli paras hoito mitä olen koskaan saanut.Totta. Sekä asiakkaat että Ayurveda-hoitajat ovat olleet erittäin tyytyväisiä tähän Intialaiseen lääketieteeseen perustuvaan hoitomuotoon.

Päästä varpaisiin

Hoidot tehdään yrttiöljyillä kevyesti hieromalla koko keho. Erityisesti kiinnitetään huomiota kehon marma-energiapisteisiin ( vastaa akupisteitä) , nadi-ratoihin ( meridiaanit) ja chakrat. Hoidossa tulee käsiteltyä seitsemän eri kudosrannetta ihosta luuytimiin asti.

Vastustuskykyä ja painonhallintaa

Lymfa-imujärjestelmän aktivoiminen auttaa bakteereja ja viruksia vastustavien B-solujen toimintaa ja niitä tuhoavien T-solujen vahvistumista. Täten meilläkin yleiset flunssa-taudit saavat kyytiä.

Pintaverenkierron vilkastuessa myös kuona-aineet pääsevät helpommin poistumaan ja ihon alainen rasvakerros vähenee hoitojen myötä.

Kokonaisvaltaisena hoitomuotona se vaikuttaa tervehdyttävästi myös mm. verenpaineeseen, suolen ja solujen toimintaan.

Rentoutusta ja hyvää oloa

Hoidot toimivat kaikilla kolmella tasolla: fyysinen, tunne-elämä ja henkinen.

Lihasten rentoutumisen lisäksi asiakkaat useimmiten myös nukahtavat meditatiiviseen syvärentoutumisen tilaan ja näin se auttaa tehokkaasti stressin poistoon.

Useimmiten onkin syytä ottaa ensin viikottain seitsemän hoitoa ja sitten ylläpitää hyvää kuntoa kerran kuukaudessa annettavalla hoidolla.

Hoidot ovat yksilöllisiä

Ensimmäisen hoitokerran alussa tehdään henkilökohtainen kartoitus siitä minkälainen ihminen asiakas on.

Ayurvedassa on lähtökohtana kolme erilaista ihmistyyppiä eli doshaa (Vata, Pitta ja Kapha). Kullekin tyypille sopivat erilaiset hoitoyrtit, ravinto ja elämäntavat. Perusajatuksena on että hoidetaan terveyttä sen hetkisen tilanteen mukaan. Mitä on mennyt pieleen kun ”suksi ei luista”?

Hoitaminenkin on tervehdyttävää

”Hoidon tekemisen jälkeen on niin mukava olo”

Hierojat ottavat mielellään asiakkaita Ayurveda-hoitoihin koska niiden tekeminen antaa myös heille rentouttavan olon ja hyvää mieltä kannustavista asiakaspalautteista.

Sovelletaan Suomen olosuhteisiin

Yksi Ayurvedan periaatteista on, että otetaan huomioon paikalliset olosuhteet ja ympäristö: yrtit, ravinto, kulttuuri ja hoidot. Frantsilan Luomuyrttitila valmistaa suomalaisista yrteistä Ayurveda-tuotteita, joten ne ovat turvallisia käyttää ja niiden teho on juuri meille parhaimpia (www.frantsila.fi).

Koulutusta saa myös Suomessa

Veda Keskuksen Intiassa koulutetut Ayurgreen Health Institute Ltd valtuuttamat opettajat Anitta Korpela ja Kalevi Lehtonen pitävät kursseja Ayurveda hoidoista. Pää-ja kasvohoitojen kurssit kestävät kaksi viikonloppua ja Ayurveda- hoitajien peruskurssit neljä viikonloppua. Kursseja pidetään Frantsilassa ja nyt aloitetaan koulutus myös Turun Luontaishoitolassa.

Kalevi Lehtonen
Ayurveda-kouluttaja
p. 040 757 4243
email: kalevileht [ät] gmail.com

Kalevi Lehtonen ja Anitta KorpelaAyurveda-kouluttajat Anitta Korpela ja Kalevi Lehtonen

 

Sateenkaarisanomat 1/2010 (nro 24)