Sateenkaarisanomat-logo

Kuka meitä ohjaa?

Kahdeksankymmentäluvun puolessa välissä opiskelin Englannissa metafysiikkaa, energiatyötä ja tein erilaisia sielunmatkoja tuonpuoleiseen. Erään transsityön jälkeen olin koko viikon levoton, en saanut minkäänlaista rauhaa. Minulla oli sellainen tunne, että minulta puuttuu jotakin.

Yritin ratkaista levottomuuttani mitä ihmeellisimmillä tavoilla, otin erilaisia uutteita, sain reiki-hoitoa ja kävin viikoittaisessa healingryhmässä, tuloksetta. Katsoin astrologisia transiittilistoja ja auringon paluukarttoja saadakseni selityksen levottomuudelleni.

Kunnes eräänä aamuna kaikessa rauhassa aamiaisella silloinen vaimoni kysyi viaton ilme kasvoillaan:” Mitä mieltä olet tästä kofeiinittomasta kahvista, jonka ostin viime viikolla.” Kahvikuppini pysähtyi huulilleni, katseeni iskeytyi syvälle vaimoni sinisiin silmiin, maailma pysähtyi. ”Tä”, sanoin. ”Olenko juonut kofeiinitonta kahvia koko viikon”, kysyin.

Ymmärsin, että minua oli ohjannut kofeiinin puute.

Meitä ohjaavat mitä erilaisimmat tunteiksi ja intohimoiksi naamioituneet fyysiset ja psyykkiset tarpeemme.

Henkisestä näkökulmasta tarkasteltuna olemme Korkeimman ohjauksessa. Yksijumalaisessa järjestelmässä Korkeinta kutsutaan Jumalaksi, Jahveksi tai Allahiksi. Heihin voi tutustua kristinuskossa, muhamettilaisuudessa tai juutalaisuudessa.

Tämän lisäksi meillä on henkivaltoja eri ulottuvuudessa, näkymättömässä todellisuudessa, jotka mielellään haluavat tehdä kanssamme yhteistyötä. Monet antautuvat yhteistyölle jopa tietämättään.

Neljänkymmenen vuoden tutkimukseni perusteella olen tullut siihen tulokseen, että meidän korkein voimamme, joka meitä ohjaa, on meidän vapaa tahtomme. Vapaa tahto on antanut meille suunnattoman velvollisuuden ja vastuun. Vapaata tahtoa käyttäen voimme lähteä seuraamaan mitä tahansa ulkopuolista, meistä riippumatonta tekijää. Voimme vapaasti valita mihin uskoa, mitä ottaa tai jättää. Kenen puoleen kääntyä ja kenet haluamme hylätä.

Tarot-järjestelmässä, Suurten Salaisuuksien korteissa on yksi kortti, joka johdattaa erinomaisesti artikkelin pääaiheeseen, kuka meitä ohjaa. Kortti on Suurten Salaisuuksien kortti numero 7, nimeltään Vaunut. Vaunut kuvaavat meidän kohtalomme vaunua, jonka sisällä olemme me itse. Meillä on mahdollisuus ottaa elämämme ohjat omiin käsiimme. Kohtalomme vaunua vetää kaksi eri suuntiin pyrkivää vastakkaista voimaa. Vapaan tahdon valtuuttamina me itse ohjaamme omaa elämäämme.

Me voimme ensin määritellä sen, mikä on meidän kohtalomme. Olen määritellyt kohtalon millimetrin ja sekunnin tarkkuudella. Kohtalo on määrittelystäni huolimatta puuttunut peliin ja välillä asiat ja tekijät ovat koituneet kohtalokseni tai kohtalolla on ollut sormensa pelissä. Mutta, kun olen määritellyt oman kohtaloni, voin paremmin itse kuljettaa elämääni.

Tämän lisäksi olen määritellyt ajallisesti alueen, johon parhaiten voin vaikuttaa. Eiliseen ja menneeseen en voi vaikuttaa. Voin ottaa menneisyydestä opiksi ja voin viisastua. Se, mikä on kerran tapahtunut, on tapahtunut, tehtyä ei saa tekemättömäksi. Nykyisyydessä on hyvin monta tekijää, joita ottaa huomioon ja jonka pohjalta teen päätöksiä ja valintoja. Nämä päätökset ja valinnat tulevat vääjäämättä vaikuttamaan elämääni tulevaisuudessa.

Tulevaisuus on ajallisesti alue, johon voin parhaiten vaikuttaa. Tulevaisuuteen voin elämääni ja kohtaloani kuljettaa. Voin itse kuljettaa elämääni tässä hetkessä kohti tulevaisuutta. Mitä tulevaisuus sitten tuo tullessaan on lopulta Korkeimman kädessä, ainakin olen tässä hetkessä tehnyt parhaani oman elämäni suhteen.

Taisto Riimukallio

Taisto Riimukallion luennot Turun Henkisen Keskuksen illoissa klo 18.30, ”Kohtalon mysteeri” 4.11. ja ”Luo tulevaisuutesi” 18.11. [linkki poistettu]

Sateenkaarisanomat 2/2010 (nro 25)